Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

22 nye forskertalenter får millioner til ny forskning i bæredygtighed og galakser

Forskertalenter indenfor teknisk og naturvidenskabelig forskning modtager tilsammen 126 mio. kr. fra Villum Fondens Young Investigator-program. De skal nu have hul på forskerkarrieren i projekter, der undersøger alt fra robotter, der kan effektivisere materialebrug, til hvordan klimaforandringerne påvirker planters temperaturer i Arktis.

22 nye forskertalenter fra fem af landets universiteter kan nu kalde sig Villum Young Investigators og slå hul på deres forskerkarriere med millioner i ryggen. Foto: Villum Fonden.

Kvantecomputing, miljøpåvirkning på sternestrømme i fjerne galakser, planters temperaturer på Arktis og kemikaliebryggeri. Forskningsdrømmene er store, og det er verdens store spørgsmål og presserende kriser også.

I tråd med videnskabens år bliver det nu forenet og forløst med de største forsker talenter indenfor de tekniske og naturvidenskabelige fag gennem Fondens Villum Young Investigator-program.

22 forskertalenter får gennem en bid af en samlet pulje på 126 millioner kroner dermed mulighed for at jagte deres bedste ideer og sætte sit eget forskerhold til at realisere forskningsprojekter, oplyser Villum Fonden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: