Topchefer for 17 danske virksomheder inden for fire sektorer, som dækker havvind, vand, energieffektivitet og bæredygtige fødevarer er fredag inviteret til møde med statsministeren.
Det skyldes, at de kan stå til en stor eksportgevinst i USA. Med til mødet er også rådgivningsvirksomhederne Cowi og Rambøll samt flere brancheorganisationer. Også
finansieringssiden af sagen er repræsenteret med blandt andre Pension Danmark. Det skriver Finans.dk.
Mødet om hvordan man realiserer eksportpotentialet sker på baggrund af USA’s nyslåede præsident Joe Bidens udmeldinger om modvirke klimaforandringer med investeringer på to billioner dollar.
– Amerikanerne kommer til at søge løsninger på rigtig mange områder. Først og fremmest på landvind og havvind, men vi ved også, at de kigger rigtig meget i retning af vandteknologi og energieffektiviseringer. Det er jo allesammen nogle områder, hvor Danmark har fantastisk gode kompetencer, siger Mette Frederiksen til Finans.dk.
Hun henviser desuden til etableringen af Danmarks første energiø som et eksempel på grøn innovation. Energiøen blev torsdag vedtaget af et bredt flertal i folketinget. Ud over at indsamle og fordele strømmen fra havvindparker i Nordsøen, skal den også bruges til produktionen af grønne brændsler med mere.
Danske virksomheder har ikke været sene til at se mulighederne i regimeskiftet i USA – blandt andet med helsidesannoncer i New York Times. Ifølge Ørsteds topchef Mads Nipper kan eksporten af klimateknologi frem mod 2030 blive femdoblet fra det nuværende niveau på 8,3 mia. kr. i 2019, ifølge Finans.dk.
Selvom Demokraterne har en lille majoritet i Senatet, bliver det dog svært at få vedtaget de mest vidtgående dele af Bidens klimaplan såsom en CO2-skat, ifølge Nytimes.com.
De 17 virksomheder som er inviteret med til mødet er:
Ørsted, CIP, Vestas og Siemens Gamesa (offshore vind)
Danfoss, Velux og Rockwool
Grundfos, Kamstrup og AVK
DLG, Chr. Hansen og Novozymes.
EKF, Pension Danmark, Industriens Pension/Forsikring & Pension.
Også Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier og Dansk Energi deltager på mødet.
Forsiden lige nu:

Googlediversitet og containerinklusion: Virksomhedsgiganter gav råd om inklusion
Coca Cola, ISS, Mærsk, Danske Bank og Google meldte sig ind i Copenhagen Pride som gæster på CBS. Virksomhedernes ledende kræfter på området gav her sine bud på, hvordan du åbner din arbejdsplads op for regnbuens farver.

Deloitte: Øremærket barsel er en gave til virksomhederne
Revisions- og konsulenthuset ser de nye barselsregler som et godt skub, der kan gøre det lettere at holde på talentmassen. For virksomhederne er ligestilling også forretning.

Klimaunderskud i medie- og underholdningsbranchens topledere – hvad gør de danske profiler for klimaet?
Medie- og underholdningsbranchens topledere halter bagefter med sit bæredygtige ansvar, men der er både råd og inspiration at hente. Eksperter og mediekoncerner deler her ud ad sine erfaringer.
Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
