Topchefer for 17 danske virksomheder inden for fire sektorer, som dækker havvind, vand, energieffektivitet og bæredygtige fødevarer er fredag inviteret til møde med statsministeren.
Det skyldes, at de kan stå til en stor eksportgevinst i USA. Med til mødet er også rådgivningsvirksomhederne Cowi og Rambøll samt flere brancheorganisationer. Også
finansieringssiden af sagen er repræsenteret med blandt andre Pension Danmark. Det skriver Finans.dk.
Mødet om hvordan man realiserer eksportpotentialet sker på baggrund af USA’s nyslåede præsident Joe Bidens udmeldinger om modvirke klimaforandringer med investeringer på to billioner dollar.
– Amerikanerne kommer til at søge løsninger på rigtig mange områder. Først og fremmest på landvind og havvind, men vi ved også, at de kigger rigtig meget i retning af vandteknologi og energieffektiviseringer. Det er jo allesammen nogle områder, hvor Danmark har fantastisk gode kompetencer, siger Mette Frederiksen til Finans.dk.
Hun henviser desuden til etableringen af Danmarks første energiø som et eksempel på grøn innovation. Energiøen blev torsdag vedtaget af et bredt flertal i folketinget. Ud over at indsamle og fordele strømmen fra havvindparker i Nordsøen, skal den også bruges til produktionen af grønne brændsler med mere.
Danske virksomheder har ikke været sene til at se mulighederne i regimeskiftet i USA – blandt andet med helsidesannoncer i New York Times. Ifølge Ørsteds topchef Mads Nipper kan eksporten af klimateknologi frem mod 2030 blive femdoblet fra det nuværende niveau på 8,3 mia. kr. i 2019, ifølge Finans.dk.
Selvom Demokraterne har en lille majoritet i Senatet, bliver det dog svært at få vedtaget de mest vidtgående dele af Bidens klimaplan såsom en CO2-skat, ifølge Nytimes.com.
De 17 virksomheder som er inviteret med til mødet er:
Ørsted, CIP, Vestas og Siemens Gamesa (offshore vind)
Danfoss, Velux og Rockwool
Grundfos, Kamstrup og AVK
DLG, Chr. Hansen og Novozymes.
EKF, Pension Danmark, Industriens Pension/Forsikring & Pension.
Også Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, Danske Rederier og Dansk Energi deltager på mødet.
Forsiden lige nu:

Skrap forbrugerombudsmand vil skabe konsensus om grønne løfter i markedsføring
Det er afgørende, at der bliver en bred accept af kravene til markedsføring med løfter om bæredygtighed, siger Christina Toftegaard Nielsen, der samtidig ikke vil acceptere en sproglig udvanding af bæredygtighedsbegrebet.

Svanemærket strammer kravene til byggeri
Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj
SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.
Seneste artikler:

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.

Seges Innovation ansætter Niras-profil som ny topchef
Efter årtier i Niras træder Tom Heron fra august til som administrerende direktør for Seges Innovation P/S. Samtidig runder den uafhængige virksomhed sit første årsregnskab.

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder
PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
