Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

10 takeaways om sustainability fra Davos

Hvilke pointer om bæredygtighed skal virksomheder tage med sig fra Davos?

Corporate Knights

World Economic Forum i Davos er et virvar af udmeldinger, rapporter og talks. Men hvad er de vigtigste takeaways i forhold til bæredygtighed?

Det har Toby Heaps et bud på. Han er CEO for Corporate Knights, det canadiske medie- og investeringsanalysefirma, som hvert år offentliggør deres årlige rangliste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, der i år blev toppet af Chr. Hansen.

I et langt og underholdende indlæg om blandt andet finanssektorens stigende interesse for bæredygtige investeringer, har Toby Heaps også et klart råd:

“CEOs who want to be on the right side of history will want to lead change rather than stand in its way.”

Her er hans 10 takeaways fra WEF i Davos, som kan læses i fuld længde her.

1. Fokuser på de store tal. Selvom plastiksugerør måske nok har en symbolsk betydning, er det bæredygtighed i den store skala, som vil rykke noget.

2. Lad pengene følge dine budskaber. Toby Heaps fremhæver, at især virksomheders pensionsordninger for medarbejderne er en “sleeping giant”, der kan kanalisere store pengestrømme til grønne investeringer.

3. Stil investorerne til ansvar. Det er ikke nok at rangere virksomhederne efter, hvor bæredygtige de er. Også investorerne skal rangeres, skriver Toby Heaps og indikerer, at det er et nyt område, som Corporate Knights er på vej med.

4. Flere kvinder i ledelsen. I Toby Heaps’ opremsning af kvinder på topposter med stærke sustainability dagsordener nævnes blandt andet danske Lise Kingo.

5. Skaler bottom-up løsninger. Selvom store institutioner bevæger sig i den rigtige retning, vil de virkeligt transformerende løsninger kommer fra bottom-up-initiativer.

6. Hyld de nye fortalere for bæredygtig økonomi. Toby Heaps peger blandt andet på begreber som purposeful capitalism, som Mariana Mazzucato skriver om.

7. Hold dig i kontakt med naturen. Måske ville verdenslederne blive endnu mere ambitiøse på bæredygtighedsdagsordenen, hvis de tillod sig selv at nyde Davos’ smukke natur på ski.

8. Svøm imod strømmen. Brug ikke fortiden til at spå om en fremtid, som vil blive radikalt anderledes fra, hvad vi kender i dag, lyder Toby Heaps’ råd.

9. Hold ud. Intet der er værd at opnå er let at opnå.

10. Kom ud af din comfort zone.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem

FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.