Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

To klimapartnerskaber får nye formænd

Efter jobskifter i toppen af grønne virksomheder, får to klimapartnerskaber nye formænd.

Kim Fausing, adm. direktør for Danfoss. Foto: Danfoss

De to jobskifter i toppen af henholdsvis Ørsted og Grundfos betyder, at klimaminister Dan Jørgensen har udnævnt to nye formænd for klimapartnerskabet.

Mads Nipper, Ørsteds nye CEO, bliver ny formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning, som han overtager fra sin forgænger i Ørsted, Henrik Poulsen.

Mads Nipper var i sin tidligere rolle som CEO for Grundfos formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder. Den plads bliver nu overtaget af Kim Fausing, CEO i Danfoss.

De nye formændsudnævnelser falder sammen med en kommende status på de foreløbige resultater fra arbejdet med klimapartnerskaberne. Det sker, når regeringen og de 13 klimapartnerskaber i 2021 afleverer deres sektorkøreplaner, oplyser klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Der skal desuden etableres “nye samarbejder og partnerskaber, der går på tværs af forskellige sektorer og industrier”. Såkaldt “sektorkobling” har netop været efterspurgt af såvel forskere som Dansk Industri, som en af nøglerne tilden grønne omstilling.

Minister: Nu går arbejdet i gang 
Klimaminister Dan Jørgensen bruger også anledningen til at understrege, at regeringen ikke har glemt de i alt 13 klimapartnerskaber, som i alt er kommet med cirka 500 forslag. De landene dog lige på kanten af corona-pandemiens udbrud og siden har der været mere stille om erhvervslivets egne løsninger, end mange af klimapartnerskaberne har brudt sig om.

Ni ud af de 12 formænd, som vendte tilbage på en forespørgsel fra Børsen, mener desuden, at tempoet i klimapolitikken skal op, hvis vi skal nå målet i 2030.

– Med de to nye formænd får vi solide kompetencer i front til at påbegynde den næste etape af samarbejdet med Klimapartnerskaberne. Det er helt afgørende for de politiske grønne ambitioner, at erhvervslivet spiller med og tager endnu mere ejerskab for, at vores målsætninger bliver til reel virkelighed. Det arbejde går vi i gang med nu, siger klimaminister og fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ørsteds CEO Mads Nipper peger i sin udtalelse på de konkrete forslag erhvervslivet er kommet med.

– Vi er i et afgørende årti for klimaet, og jeg er glad for udnævnelsen som formand for klimapartnerskabet for energi og forsyning og ser frem til at fortsætte samarbejdet med energi- og forsyningsbranchen og de øvrige klimapartnerskaber om at give regeringen konkrete forslag til, hvordan Danmark kan fortsætte sin ambitiøse grønne omstilling, nå 70%-målsætningen i 2030 og bedst muligt udnytte de globale muligheder det giver for danske grønne virksomheder.

Fausing: Grøn omstilling kræver investeringer
Også Kim Fausing lægger vægt på, at produktionsindustrien, som han nu skal repræsentere, er en af de vigtige nøgler til den grønne omstilling.

– Vi kan i Danmark levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030, og dermed cementere vores position som grønt foregangsland. Det vil skabe øget grøn eksport, vækst og beskæftigelse. Mange virksomheder i produktionssektoren har allerede i dag stærke klimamål. Med de rette politiske beslutninger kan vi nå hele vejen til klimaneutral produktionsindustri i 2030, siger han og fortsætter:

– Men den grønne omstilling kræver yderligere udvikling og investeringer i de nyeste teknologier, elektrificering og energieffektivisering. Det er den opgave, vi i klimpartnerskaberne skal løse sammen med regeringen og Folketinget. Jeg ser meget frem til samarbejdet på tværs af klimapartnerskaberne og til at fortsætte det vigtige arbejde i klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder”, siger Kim Fausing, CEO i Danfoss.

Adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen glæder sig over udnævnelsen af de nye formænd – og til at der kommer skub i arbejdet med klimapartnerskabernes forslag.

– De to nye formænd er erfarne ledere for store globale virksomheder, som er førende inden for deres felt. De er gode valg nu, hvor endnu flere forslag fra klimapartnerskaberne skal implementeres til gavn for den grønne omstilling, siger han i meddelelsen.

I foråret starter arbejdet med nye strategier for Power to X og CCS (CO2-fangs og -lagring, red), nye metoder til CO2-opgørelser, grønne kompetencer og klimavenlig kost på baggrund af forslag fra flere klimapartnerskaber.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.