Søren Have er tiltrådt som ny programchef for bæredygtigheds-platformen Tomorrow, som er lanceret og ledet af Caroline Søeborg Ahlefeldt.
Dens formål er ifølge stifteren at styrke samtalen om bæredygtighed og skabe adfærdsændringer hos forbrugere og borgere, men også i erhvervslivet og samfundet i bred forstand.
Søren Have kommer med flere års erfaring fra blandt andre Rambøll, PwC Consulting og Maersk Data.
Hvad gav dig lyst til at blive en del af en bæredygtig start-up, hvor samtale er omdrejningspunktet?
– Jeg har siden COP15 i stigende grad brændt for den grønne omstilling. Og selvom jeg også har taget engagementet ind i mit konsulentarbejde – fx arbejdede jeg i den senere tid hos Rambøll meget med elektrificering af transporten – så har jeg gået med en spirende tanke om på fuldtidsbasis at bruge min 20-årige management konsulent-erfaring og 10 års grøn vidensopsamling til at fremme konkret bæredygtig omstilling. Samtidig havde jeg erfaret, blandt andet gennem nogle års lokalpolitisk arbejde, at viden ikke er nok til flytte mennesker. Der skal mere til.
– Så da jeg i efteråret stødte på Tomorrow, som jo netop vil fremme konkret, bæredygtig handling gennem brug af en bredere værktøjskasse, tænkte jeg at det kunne være et godt match. Og det er jeg rigtig glad for at mine nye kolleger også syntes.
Hvad skal du lykkes med i Tomorrow?
– Min fornemste opgave er at sikre, at alle vores aktiviteter stimulerer meningsfuld og væsentlig bæredygtig handling. Det behøver ikke alt sammen være store handlinger, men de skal hver især både give mening for den enkelte og samtidig batte noget i forhold til den bæredygtige omstilling.
Hvilke events, interview eller lignende ser du mest frem til at kunne præsentere i Tomorrow?
– Indtil nu har vores aktiviteter jo – især pga corona – været virtuelle samtaler mellem mennesker med viden og noget på hjerte i forhold til bæredygtig adfærd. Uden at afsløre for meget af hvad vi går og forbereder, så kan jeg godt love, at der – når corona-situationen tillader det – kommer flere fysiske aktiviteter, og at de bliver større og nyskabende. Og de vil involvere civilsamfundet bredt – borgere, virksomheder, organisationer og på tværs, da vi tror på værdien af partnerskaber og fællesskaber som katalysator for forandring. I som læser med kan godt glæde jer!
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
