Søren Have er tiltrådt som ny programchef for bæredygtigheds-platformen Tomorrow, som er lanceret og ledet af Caroline Søeborg Ahlefeldt.
Dens formål er ifølge stifteren at styrke samtalen om bæredygtighed og skabe adfærdsændringer hos forbrugere og borgere, men også i erhvervslivet og samfundet i bred forstand.
Søren Have kommer med flere års erfaring fra blandt andre Rambøll, PwC Consulting og Maersk Data.
Hvad gav dig lyst til at blive en del af en bæredygtig start-up, hvor samtale er omdrejningspunktet?
– Jeg har siden COP15 i stigende grad brændt for den grønne omstilling. Og selvom jeg også har taget engagementet ind i mit konsulentarbejde – fx arbejdede jeg i den senere tid hos Rambøll meget med elektrificering af transporten – så har jeg gået med en spirende tanke om på fuldtidsbasis at bruge min 20-årige management konsulent-erfaring og 10 års grøn vidensopsamling til at fremme konkret bæredygtig omstilling. Samtidig havde jeg erfaret, blandt andet gennem nogle års lokalpolitisk arbejde, at viden ikke er nok til flytte mennesker. Der skal mere til.
– Så da jeg i efteråret stødte på Tomorrow, som jo netop vil fremme konkret, bæredygtig handling gennem brug af en bredere værktøjskasse, tænkte jeg at det kunne være et godt match. Og det er jeg rigtig glad for at mine nye kolleger også syntes.
Hvad skal du lykkes med i Tomorrow?
– Min fornemste opgave er at sikre, at alle vores aktiviteter stimulerer meningsfuld og væsentlig bæredygtig handling. Det behøver ikke alt sammen være store handlinger, men de skal hver især både give mening for den enkelte og samtidig batte noget i forhold til den bæredygtige omstilling.
Hvilke events, interview eller lignende ser du mest frem til at kunne præsentere i Tomorrow?
– Indtil nu har vores aktiviteter jo – især pga corona – været virtuelle samtaler mellem mennesker med viden og noget på hjerte i forhold til bæredygtig adfærd. Uden at afsløre for meget af hvad vi går og forbereder, så kan jeg godt love, at der – når corona-situationen tillader det – kommer flere fysiske aktiviteter, og at de bliver større og nyskabende. Og de vil involvere civilsamfundet bredt – borgere, virksomheder, organisationer og på tværs, da vi tror på værdien af partnerskaber og fællesskaber som katalysator for forandring. I som læser med kan godt glæde jer!
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
