Søren Have er tiltrådt som ny programchef for bæredygtigheds-platformen Tomorrow, som er lanceret og ledet af Caroline Søeborg Ahlefeldt.
Dens formål er ifølge stifteren at styrke samtalen om bæredygtighed og skabe adfærdsændringer hos forbrugere og borgere, men også i erhvervslivet og samfundet i bred forstand.
Søren Have kommer med flere års erfaring fra blandt andre Rambøll, PwC Consulting og Maersk Data.
Hvad gav dig lyst til at blive en del af en bæredygtig start-up, hvor samtale er omdrejningspunktet?
– Jeg har siden COP15 i stigende grad brændt for den grønne omstilling. Og selvom jeg også har taget engagementet ind i mit konsulentarbejde – fx arbejdede jeg i den senere tid hos Rambøll meget med elektrificering af transporten – så har jeg gået med en spirende tanke om på fuldtidsbasis at bruge min 20-årige management konsulent-erfaring og 10 års grøn vidensopsamling til at fremme konkret bæredygtig omstilling. Samtidig havde jeg erfaret, blandt andet gennem nogle års lokalpolitisk arbejde, at viden ikke er nok til flytte mennesker. Der skal mere til.
– Så da jeg i efteråret stødte på Tomorrow, som jo netop vil fremme konkret, bæredygtig handling gennem brug af en bredere værktøjskasse, tænkte jeg at det kunne være et godt match. Og det er jeg rigtig glad for at mine nye kolleger også syntes.
Hvad skal du lykkes med i Tomorrow?
– Min fornemste opgave er at sikre, at alle vores aktiviteter stimulerer meningsfuld og væsentlig bæredygtig handling. Det behøver ikke alt sammen være store handlinger, men de skal hver især både give mening for den enkelte og samtidig batte noget i forhold til den bæredygtige omstilling.
Hvilke events, interview eller lignende ser du mest frem til at kunne præsentere i Tomorrow?
– Indtil nu har vores aktiviteter jo – især pga corona – været virtuelle samtaler mellem mennesker med viden og noget på hjerte i forhold til bæredygtig adfærd. Uden at afsløre for meget af hvad vi går og forbereder, så kan jeg godt love, at der – når corona-situationen tillader det – kommer flere fysiske aktiviteter, og at de bliver større og nyskabende. Og de vil involvere civilsamfundet bredt – borgere, virksomheder, organisationer og på tværs, da vi tror på værdien af partnerskaber og fællesskaber som katalysator for forandring. I som læser med kan godt glæde jer!
Forsiden lige nu:

CSR-prisen: Kvantespring i rapporters kvalitet – og stadig plads til forbedring
Danske virksomheder er ved at få bedre fat om deres bæredygtighedsrapportering. Udfordringerne er CO2-udledninger i leverandørkæden og distribution og data om social bæredygtighed.

ESG kan have en reel indflydelse på virksomheders vurdering og værdi
De unge, der bærer bæredygtighed: Fran Owen fra PwC har konkrete eksempler på, at en due diligence på bæredygtighed kan rykke prisen på en virksomhed.

Ørsted vil have klimaneutralt stål i 2040
25 globale koncerner arbejder sammen i Steel Zero Initiative for at gøre stålindustrien grønnere.
Seneste artikler:

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD
Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Grøn grundforskning styrker målrettethed og samarbejde
Danmarks Frie Forskningsfond har med grønt fokus bevilliget 300 millioner kroner til grøn grundforskning i 2021

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
