navne

Mia Wagner er nyt ansigt i Unicef Danmarks bestyrelse

Iværksætteren bag Nordic Female Founders er en blandt flere erhvervsprofiler i Unicef Danmarks nye bestyrelse.

Af - 29. marts 2021

Mia Wagner er co-founder og direktør for virksomheden Nordic Female Founders samt nyt ansigt i Unicef Danmarks bestyrelse.

Få Sustain Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

Der er vagtskifte i Unicefs bestyrelse, som får ny formand og tre nye medlemmer.

Det blev offentliggjort i forbindelse med årsregnskabet for 2020, som for andet år i træk er det højest opnåede resultat i FN-organisationens historie. I 2020 udgør indtægterne i alt 277 millioner kroner, hvilket er en stigning på 44,6 millioner kroner i forhold til 2019, ifølge en pressemeddelelse.

Ansvaret for at fortsætte den gode tendens ligger blandt andet på den nye bestyrelsesformands, Jesper Loks, skuldre. Han har allerede erfaring fra at have siddet i bestyrelsen de seneste fire år. Han er uddannet fra -og har senere været ansat i A.P. Møller-Mærsk i 25 år, de seneste otte år som CEO for Svitzer.

Mia Wagner er et nyt ansigt som bestyrelsesmedlem og blev landskendt i programmet ‘Løvens Hule’ på DR. Hun er co-founder og direktør for virksomheden Nordic Female Founders, der arbejder for at gøre det nemmere at være og at blive kvindelig iværksætter i Danmark. Tidligere har hun været adm. direktør for familieforetagendet Freeway-koncernen.

Mia Wagner vil i sit bestyrelsesarbejde blandt andet sætte fokus på pigers muligheder.

– Jeg vil have fokus på at skabe opmærksomhed i Danmark omkring, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar og hjælper alle verdens børn. Sagen er utrolig vigtig for mig, og jeg vil arbejde for at sikre, at flest mulige piger kan komme i skole, fordi jeg tror på, at det vil løfte hele verden, siger Mia Wagner i en pressemeddelelse.

De to øvrige nye bestyrelsesmedlemmer er Anne Louise Eberhard og Marianne Skjold Larsen.

Anne Louise Eberhard er professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andre FLSmitdth. Hun vandt sidste år Women’s Board Award.  Tidligere har hun været direktør i Danske Bank og koncerndirektør i Intrum AB.

Marianne Skjold har været CEO i Psykiatrifonden igennem de seneste syv år. Foruden sin direktørpost i Psykiatrifonden har Marianne Skjold Larsen erfaring som tidligere budget- og planlægningschef på Amager Hospital og som kontorchef i en styrelse i Finansministeriet.

Tags:


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sustainreport.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-mystat/lib/mystat.class.php on line 1252