Der er vagtskifte i Unicefs bestyrelse, som får ny formand og tre nye medlemmer.
Det blev offentliggjort i forbindelse med årsregnskabet for 2020, som for andet år i træk er det højest opnåede resultat i FN-organisationens historie. I 2020 udgør indtægterne i alt 277 millioner kroner, hvilket er en stigning på 44,6 millioner kroner i forhold til 2019, ifølge en pressemeddelelse.
Ansvaret for at fortsætte den gode tendens ligger blandt andet på den nye bestyrelsesformands, Jesper Loks, skuldre. Han har allerede erfaring fra at have siddet i bestyrelsen de seneste fire år. Han er uddannet fra -og har senere været ansat i A.P. Møller-Mærsk i 25 år, de seneste otte år som CEO for Svitzer.
Mia Wagner er et nyt ansigt som bestyrelsesmedlem og blev landskendt i programmet ‘Løvens Hule’ på DR. Hun er co-founder og direktør for virksomheden Nordic Female Founders, der arbejder for at gøre det nemmere at være og at blive kvindelig iværksætter i Danmark. Tidligere har hun været adm. direktør for familieforetagendet Freeway-koncernen.
Mia Wagner vil i sit bestyrelsesarbejde blandt andet sætte fokus på pigers muligheder.
– Jeg vil have fokus på at skabe opmærksomhed i Danmark omkring, hvor vigtigt det er, at vi tager ansvar og hjælper alle verdens børn. Sagen er utrolig vigtig for mig, og jeg vil arbejde for at sikre, at flest mulige piger kan komme i skole, fordi jeg tror på, at det vil løfte hele verden, siger Mia Wagner i en pressemeddelelse.
De to øvrige nye bestyrelsesmedlemmer er Anne Louise Eberhard og Marianne Skjold Larsen.
Anne Louise Eberhard er professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andre FLSmitdth. Hun vandt sidste år Women’s Board Award. Tidligere har hun været direktør i Danske Bank og koncerndirektør i Intrum AB.
Marianne Skjold har været CEO i Psykiatrifonden igennem de seneste syv år. Foruden sin direktørpost i Psykiatrifonden har Marianne Skjold Larsen erfaring som tidligere budget- og planlægningschef på Amager Hospital og som kontorchef i en styrelse i Finansministeriet.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
