Novo Nordisk Fonden etablerer ny rådgivende gruppe af danske og internationale eksperter for sine humanitære bevillinger, skriver fonden i en pressemeddelelse.
De skal “kvalificere Novo Nordisk Fondens uddelinger til humanitære formål og udviklingsindsatser” ved at rådgive fonden om strategiske spørgsmål og overvejelser i den forbindelse.
En af de nye rådgivere er Lise Kingo, som dermed igen får en rolle i Novo Nordisk-regi, omend det drejer sig om fonden og ikke virksomheden, hvor hun i mange år var koncerndirektør for Corporate Relations i Novo Nordisk med ansvar for bl.a. bæredygtighed.
De seneste fem år har hun været CEO for FN’s Global Compact og fungerer nu som professionelt bestyrelsesmedlem for blandt andre Fortune 500-virksomheden Sanofi.
Opgraderingen i forhold til humanitære bevillinger sker i forlængelse af at Danmarks mest velhavende fond allerde i 2018 besluttede at uddele flere penge og at brede sin støtte ud til flere og nye områder på grund af sin eksplosive vækst.
– Vi skal firedoble vores uddelinger og øge vores udbetalinger til op imod 5 mia. kroner frem til 2023. Det er ambitionen lige nu, fortalte fondens bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen i den forbindelse.
Novo Nordisk Fondens oprindelige vision var at yde bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers helbred og velfærd, mens den nuværende vision er at ”forbedre menneskers liv og samfundets bæredygtighed”.
Gennem de senere år har fonden øget sin støtte til humanitære formål markant. Fra 2023 kommer udbetalingerne til at løbe op i 200 mio. kr. årligt, ifølge den seneste pressemeddelelse.
Den nye rådgivergruppe der skal hjælpe med at fordele de mange millioner bedst muligt består af medlemmerne, der er eksperter på hver deres felt og har mange års erfaring samt stærke internationale netværk og bred faglig viden inden for forskellige aspekter af humanitære indsatser, herunder sundhed,
bæredygtighed og menneskerettigheder samt indsigt i lokale forhold i de områder, fonden opererer, lyder det i meddelelsen.
Gruppens medlemmer er ud over Lise Kingo Kenneth Roth, direktør, Human Rights Watch, Bassem Saad, CEO, Queen Rania Foundation, Jordan, Flemming Konradsen, professor, Institut for Folkesundhedsvidenskab, og direktør, School of Global Health, Københavns Universitet samt Trine Rask Thygesen, direktør for udviklingspolitik, Udenrigsministeriet
Herudover deltager Lars Munch, tidligere adm. direktør for JP/Politikens Hus, i gruppen som repræsentant for Novo Nordisk Fondens bestyrelse, som han har været medlem af siden 2017. samt Hanna Line Jakobsen, Senior Vice President, som gruppens formand.
– Vi har nedsat den nye gruppe for at få gavn af medlemmernes mangeårige erfaringer, indsigter og netværk. Målet er at styrke implementeringen af vores strategi og konkrete programmer, så disse kan få størst mulig effektfor de mennesker og lande, vi gerne vil hjælpe, siger Hanne Line Jakobsen,
chef for Novo Nordisk Fondens bevillinger til humanitære og sociale formål i meddelelsen.
Hun suppleres af Hanne Line Jakobsen:
– Novo Nordisk Fonden er i en udviklingsfase, og som en ny og seriøs spiller på det humanitære område finder vi det vigtigt at lytte til og være i dialog med førende kapaciteter på de felter, vi arbejder inden for, siger hun.
Om fondens humanitære støtte
Siden 2019 har Novo Nordisk Fonden haft to særlige prioriteter i sin humanitære støtte og udviklingsindsatser. Den ene prioritet er at forbedre fremtidsudsigterne for unge flygtninge og andre udsatte unge i områder og lande, der er påvirket af konflikten i Syrien. Aktuelt foregår disse projekter i
Jordan.
Den anden prioritet er at bekæmpe ikke-smitsomme sygdomme i samme region samt i Østafrika. Aktuelt foregår disse projekter i Jordan og Tanzania. Novo Nordisk Fonden uddeler desuden akut nødhjælp til projekter i hele verden.
En undersøgelse foretaget af Novo Nordisk Fonden selv viser, at fra 2014-2019 har mere end 800.000 personer i udsatte dele af verden fået gavn af humanitære projekter, der er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Forsiden lige nu:

Flere typehusfirmaer misinformerer om klimabelastning ved nedrivning og nybyggeri
Også Eurodan og typehuskometen Hybel fejlinformerer potentielle husbyggere. Arkitektforeningens direktør er er ærgerlig men ikke overrasket over at typehusvirksomhederne tilsidesætter veldokumenteret viden for fremme salget.

Certificeringsordninger er gode, men de er ikke den hellige gral
JURIDISKE KAMPPLADSER. Mærker og certificeringer vælter frem som både givende værktøjer, men også som et minefelt for bæredygtig omstilling.

Blue World Technologies udpeger ny teknologidirektør
Dennis Naldal Jensen står klar til at omsætte sin tyveårige erfaring med teknologiudvikling som teknologidirektør i Blue World Technologies.
Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof
Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Kristian Jensen træder ind i bestyrelsen hos grøn tech-virksomhed
Kristian Jensen, tidligere minister og næstformand for Venstre, indtager bestyrelsespost hos virksomheden Sustainable Projects Group Inc.

Departementschef skal afløse Möger
Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
