Lederskab, mangfoldighed, systematik og vilje. De er de fire vigtigste forudsætninger for at lykkes med at Verdensmålene i sin virksomhed. Det mener adm. direktør for ISS Danmark, Flemming Bendt i en artikel i Børsen Ledelse.
Her fremhæver han også de tre største barrierer ISS er stødt på i arbejet med Verdensmålene, og hvordan ISS arbejder med dem.
De handler om at give målene forretningsmæssig mening, at få det tværsektorielle samarbejde til at fungere og endeligt at samarbejde med andre arbejdskulturer.
Når det gælder “forretningsmæssig mening”, handler det grundlæggende om, at arbejdet med verdensmålene skal være forretning og ikke filantropi. Mens det “tværsektorielle samarbejde” ifølge topchefen muligvis er den største udfordring i arbejdet med Verdensmålene.
I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt
– Vi støder på mentale såvel som praktiske barrierer, når vi forsøger at arbejde på tværs af sektorer. Der er for mange, der arbejder med Verdensmålene i klassiske siloer, eller ikke får deres indsatser ud over rampen. Der er et stort potentiale, siger Flemming Bendt i artiklen, der er skrevet af to konsulenter.
Barrieren vedrørende samarbejdet med andre arbejdskulturer, handler om de svære partnerskaber. Når private virksomheder og frivillige organisationer skal arbejde sammen, skal der nemlig nogle justeringer til, mener Flemming Bendt.
– I ISS er vi vant til, at tingene går hurtigt, og at vi kun går ind i det, hvis der er fokus på resultater. I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt. Og der var mere fokus på processer end på resultater. Nødvendige beslutninger strandede i styregrupper, og de var ikke klar, da vi skulle i gang. Vi samarbejder fortsat med dem, men er nu mere bevidste om, hvordan vi kan finde en god model for vores samarbejde.
Af artiklen i Børsen Ledelse fremgår det desuden, at ISS arbejder med Verdensmål nummer 4 (kvalitetsuddannelse), 8 (anstændige jobs) og 17 (partnerskaber).
Forsiden lige nu:

CSR-prisen: Kvantespring i rapporters kvalitet – og stadig plads til forbedring
Danske virksomheder er ved at få bedre fat om deres bæredygtighedsrapportering. Udfordringerne er CO2-udledninger i leverandørkæden og distribution og data om social bæredygtighed.

ESG kan have en reel indflydelse på virksomheders vurdering og værdi
De unge, der bærer bæredygtighed: Fran Owen fra PwC har konkrete eksempler på, at en due diligence på bæredygtighed kan rykke prisen på en virksomhed.

Ørsted vil have klimaneutralt stål i 2040
25 globale koncerner arbejder sammen i Steel Zero Initiative for at gøre stålindustrien grønnere.
Seneste artikler:

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD
Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Grøn grundforskning styrker målrettethed og samarbejde
Danmarks Frie Forskningsfond har med grønt fokus bevilliget 300 millioner kroner til grøn grundforskning i 2021

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
