Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

ISS-bossens bedste råd om bæredygtighed

Lederskab er en af de vigtigste forudsætninger for at lykkes, siger ISS Danmarks adm. dir.

ISS
Vi støder på mentale såvel som praktiske barrierer, når vi forsøger at arbejde på tværs af sektorer, siger Flemming Bendt, adm. dir. i ISS

Lederskab, mangfoldighed, systematik og vilje. De er de fire vigtigste forudsætninger for at lykkes med at Verdensmålene i sin virksomhed. Det mener adm. direktør for ISS Danmark, Flemming Bendt i en artikel i Børsen Ledelse.

Her fremhæver han også de tre største barrierer ISS er stødt på i arbejet med Verdensmålene, og hvordan ISS arbejder med dem.

De handler om at give målene forretningsmæssig mening, at få det tværsektorielle samarbejde til at fungere og endeligt at samarbejde med andre arbejdskulturer.

Når det gælder “forretningsmæssig mening”, handler det grundlæggende om, at arbejdet med verdensmålene skal være forretning og ikke filantropi. Mens det “tværsektorielle samarbejde” ifølge topchefen muligvis er den største udfordring i arbejdet med Verdensmålene.

I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt

– Vi støder på mentale såvel som praktiske barrierer, når vi forsøger at arbejde på tværs af sektorer. Der er for mange, der arbejder med Verdensmålene i klassiske siloer, eller ikke får deres indsatser ud over rampen. Der er et stort potentiale, siger Flemming Bendt i artiklen, der er skrevet af to konsulenter.

Barrieren vedrørende samarbejdet med andre arbejdskulturer, handler om de svære partnerskaber. Når private virksomheder og frivillige organisationer skal arbejde sammen, skal der nemlig nogle justeringer til, mener Flemming Bendt.

– I ISS er vi vant til, at tingene går hurtigt, og at vi kun går ind i det, hvis der er fokus på resultater. I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt. Og der var mere fokus på processer end på resultater. Nødvendige beslutninger strandede i styregrupper, og de var ikke klar, da vi skulle i gang. Vi samarbejder fortsat med dem, men er nu mere bevidste om, hvordan vi kan finde en god model for vores samarbejde.

Af artiklen i Børsen Ledelse fremgår det desuden, at ISS arbejder med Verdensmål nummer 4 (kvalitetsuddannelse), 8  (anstændige jobs) og 17 (partnerskaber).

 

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.