Camilla Erika Lerberg, 46 år, er i januar tiltrådt som ny direktør hos Fairtrade-mærket i Danmark. Hun kommer fra en stilling som afdelingschef hos Red Barnet, hvor hun har haft ansvar for kommercielle partnerskaber og CSR, fremgår det af en pressemeddelelse.
En af den nye direktørs ansvarsområder er at øge sortimentet og salget af mærkningsordningens produkter i dansk detailhandel, der sidste år solgte for mere end 1 mia. kr. Fairtrade-mærkede produkter.
– Valget er faldet på Camilla Erika Lerberg, da hun med sin solide ledelseserfaring, kommercielle tæft og flair for god kommunikation kan være med til at gøre Fairtrade-mærket til meget mere end bare et mærke på bananer og kaffe. Det kræver, at vi bliver endnu bedre til at samarbejde med eksisterende partnere og finde nye samarbejdspartnere, der kan hjælpe os til endnu større succes, siger Judith Kyst, formand for Fairtrade-mærket Danmarks bestyrelse i pressemeddelelsen.
En af Camilla Erika Lerbergs ambitionerne er, at flere forbrugere skal få øjnene op for den konkrete forskel, de kan være med til at gøre i verden, hvis de putter mærkeordningens produkter i indkøbskurven.
– Vi kan kun øge danskernes bevidsthed om Fairtrade-mærket, hvis detailhandlen er med. Derfor skal vi også blive bedre til at gøre købmændene opmærksom på, at de med Fairtrade-mærkede produkter både kan opnå nye kundegrupper, tjene penge og sætte et utal af flueben i deres CSR-strategi, siger Camilla Erika Lerberg.
Om Fairtrade-mærket
Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning, hvis mål er at forbedre arbejds- og levevilkårene for bønder og arbejdere, sikre bæredygtige dyrkningsmetoder i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika. På det danske marked findes der omkring 1.400 Fairtrade-mærkede produkter.
I 2017 kunne Fairtrade-mærket på globalt plan sende mere end en milliard kroner tilbage til arbejderne og deres familier i de såkaldte Fairtrade-bonusser. Pengene bruger familierne på at styrke deres lokalsamfund – blandt andet ved at bygge skoler, sikre adgang til rent vand osv.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
