Elnaz Ehsani er ny Klima- og bæredygtighedschef i Bygmagruppen, som er den største danske leverandør til byggeriet med 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden.
Hun får til opgave at “fremme udviklingen af det bæredygtige byggeri i Danmark” og levere “professionel og kvalificeret sparring” til kunderne, fortæller koncernchef Peter H. Christiansen i en pressemeddelelse.
Det har Elnaz Ehsani erfaring med fra sin tidligere stilling som seniorbæredygtighedsspecialist i MT Højgaard. Her har hun rådgivet om bæredygtige løsninger på totalentrepriser inden for byggeriet, og har bl.a. stået for processtyring af en produktionslinje for at opnå Svanemærkning. Hun er desuden civilingeniør med speciale i energi og indeklima fra DTU.
– Der er en stigende efterspørgsel i markedet på mere bæredygtigt byggeri og materialer, hvad end det er bæredygtighedscertificeret eller ej. Det gælder både for private og offentlige bygherrer. Derfor bliver det også et større fokusområde hos Bygma Gruppen, og det er den opgave, jeg skal varetage i min nyoprettede stilling, siger Elnaz Ehsani om sin nye rolle.
Hvor stort er forretningspotentialet for jer i at rådgive kunderne om bæredygtigt byggeri og materialer?
– Vi er lige startet på denne her rejse, men vi ser mange muligheder i det, så jeg ser det helt klart som et konkurrenceparameter. Vores kunder bliver mødt med flere og flere krav på området, og det skaber nogle udfordringer, som vi kan rådgive og vejlede om, så de vælger de mest bæredygtige materialer og løsninger.
Har kunden altid ret, eller bliver din rolle også at presse på for, at de træffer de bæredygtige valg?
– Vi skal ikke presse noget ned i halsen på nogen, som ikke har ønske om at bygge mere bæredygtigt. Vores opgave er at være klædt på, til at hjælpe de kunder der ønsker og efterspørger det.
Det indebærer blandt andet at gøre opmærksom på fordelene ved mere bæredygtigt bygger. Og de er mange, fortæller Elnaz Ehsani.
– Bæredygtige løsninger dækker ikke kun over miljørigtige valg, men også over det økonomiske og sociale område. Det vil sige, når leverandøren tager ansvar for, hvordan materialerne er blevet fremstillet, tager man også ansvar for, at der ikke anvendes giftige materialer, og at de er afgasset, så håndværkerne ikke udsættes for giftigt kemi og slutbrugerne får sundere bolig eller arbejdsplads.
Får du en svær opgave, fordi bæredygtige løsninger i byggeriet altid dyrere end konventionelle?
– Nej, for bæredygtighed er ikke ensbetydende med at være et fordyrende led, hvis byggeprojekterne er strikket sammen på en god måde fra start. For eksempel kan man spare noget på vedligehold af bygningen eller på energiregningen.
Har det en betydning i et større perspektiv, at I opprioriterer bæredygtig vejledning?
– Det er vigtigt, at vi kan supportere den grønne, bæredygtige dagsorden i branchen, for Bygma Gruppen er så stor, at vi kan bane vejen for andre, som arbejder for bæredygtige løsninger i byggeriet. Det kræver en vis størrelse at kunne løfte den opgave og at vejlede kunderne på det høje niveau, der stilles krav om nu, så hvis vi ikke vi gør det, hvem skal så? spørger Elnaz Ehsani.
Byggebranchen er kendt for at have et højt materialespild, så Elnaz Ehsani afviser ikke, at rådgivningen kan udstrækkes til at hjælpe kunderne med at genbruge eller genanvende de materialer, som Bygma Gruppen leverer.
Hvad er den største udfordringer, du står over for i din nye rolle?
– Byggebranchen er ret konservativ, så den største udfordring bliver at hele branchen kommer med og opdager de positive sider ved at inkludere bæredygtighed i byggeprojekter.
Hvad vil være det resultat, du er mest glad for at have opnået, hvis jeg spørger dig om år?
– Det vil være, at vi har påvirket hele branchen til at følge i vores fodspor, og at vi har glade og tilfredse kunder. Vi vil gerne være en god sparringspartner for alle vores samarbejdspartnere, hvad enten de er entreprenører, arkitekter eller ingeniører.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
