På et spørgsmål om, hvad den mest signifikante tendens i erhvervslivet er lige nu, peger en af de mest magtfulde danske erhvervskvinder Lone Fønns Schrøder på ESG-rapportering, som måler virksomheders performance i forhold til miljø og sociale forhold samt god selskabsledelse, i et stort interview med Børsen-tillægget Penge & Privatøkonomi.
Ud over talrige bestyrelsesposter i virksomheder som Volvo og Ikea, er hun adm. direktør for Concordium, der er startet af Lars Seier Christensen.
– Det vil ikke længere bare være tobak og våben, der er etisk ukorrekt at investere i. Det etiske aspekt vil dominere på flere fronter, og der vil være en økonomisk pris for virksomheder, der ikke får en høj esg-rating. De virksomheder, der ikke er i stand til at levere på esg-fronten, vil have en dyrere finasiering. Deres renter vil ganske enkelt være højere, og der er investorer, der ikke har mandat til at investere i dem, siger hun til Penge & Privatøkonomi og påpeger, at ESG dybest set handler om at fremtidssikre sin forretning.
ESG-området er da også i kraftig vækst og står til et job-boom i de kommende år, vurderer adskillige eksperter.
For nylig har C20-selskabet Ambu oprettet en ny ESG-afdeling på i alt tre fuldtidsansatte. Topdanmark har netop rykket sin CSR-ansvarlige tættere på topledelsen blandt andet med det formål at opnå en bedre placering i ESG-målinger.
Og spørger man konsulenthuset McKinsey er der gode grunde til at interessere sig for ESG. Her peger man på hele fem måder, som ESG skaber værdi på. Det gælder blandt andet ved at minimere risikoen for indgreb i form af regulering og lovgivning samt potentielt reduktion af udgifter.
En af udfordringerne er dog, at der er mange veje til Rom. Forskellige målinger af ESG og bæredygtighed i det hele taget lægger nemlig vægten forskelligt, hvilket gør det svært at sammenligne virksomheder på tværs for både investorer, kommende medarbejdere og andre stakeholdere.
Det skal en ny ekspertgruppe dog forsøge at råde bod på. Frem til januar skal den komme med et bud på, hvordan man standardiserer virksomhedernes ikke-finansielle rapportering og gør den mere brugbar.
Og det er tiltrængt, mener et af gruppens medlemmer, Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor og Vice President i Novo Nordisk.
– Lige nu er der alfabetsuppe på grund af de mange organisationer, som hver især har deres bud på, hvordan man måler bæredygtighed, siger hun.
Alligevel er hun, ligesom Lone Fønns Schrøder overbevist om, at det er det eneste rigtige at tage målinger af bæredygtighed alvorligt.
– For mig er pointen med at tale om ESG, at vi skal forstå, hvilken viden der er nødvendig for at træffe de rigtige beslutninger, så vi kan skabe mere bæredygtige organisationer, der bidrager til et mere bæredygtigt samfund, lyder det fra Susanne Stormer.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
