På et spørgsmål om, hvad den mest signifikante tendens i erhvervslivet er lige nu, peger en af de mest magtfulde danske erhvervskvinder Lone Fønns Schrøder på ESG-rapportering, som måler virksomheders performance i forhold til miljø og sociale forhold samt god selskabsledelse, i et stort interview med Børsen-tillægget Penge & Privatøkonomi.
Ud over talrige bestyrelsesposter i virksomheder som Volvo og Ikea, er hun adm. direktør for Concordium, der er startet af Lars Seier Christensen.
– Det vil ikke længere bare være tobak og våben, der er etisk ukorrekt at investere i. Det etiske aspekt vil dominere på flere fronter, og der vil være en økonomisk pris for virksomheder, der ikke får en høj esg-rating. De virksomheder, der ikke er i stand til at levere på esg-fronten, vil have en dyrere finasiering. Deres renter vil ganske enkelt være højere, og der er investorer, der ikke har mandat til at investere i dem, siger hun til Penge & Privatøkonomi og påpeger, at ESG dybest set handler om at fremtidssikre sin forretning.
ESG-området er da også i kraftig vækst og står til et job-boom i de kommende år, vurderer adskillige eksperter.
For nylig har C20-selskabet Ambu oprettet en ny ESG-afdeling på i alt tre fuldtidsansatte. Topdanmark har netop rykket sin CSR-ansvarlige tættere på topledelsen blandt andet med det formål at opnå en bedre placering i ESG-målinger.
Og spørger man konsulenthuset McKinsey er der gode grunde til at interessere sig for ESG. Her peger man på hele fem måder, som ESG skaber værdi på. Det gælder blandt andet ved at minimere risikoen for indgreb i form af regulering og lovgivning samt potentielt reduktion af udgifter.
En af udfordringerne er dog, at der er mange veje til Rom. Forskellige målinger af ESG og bæredygtighed i det hele taget lægger nemlig vægten forskelligt, hvilket gør det svært at sammenligne virksomheder på tværs for både investorer, kommende medarbejdere og andre stakeholdere.
Det skal en ny ekspertgruppe dog forsøge at råde bod på. Frem til januar skal den komme med et bud på, hvordan man standardiserer virksomhedernes ikke-finansielle rapportering og gør den mere brugbar.
Og det er tiltrængt, mener et af gruppens medlemmer, Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor og Vice President i Novo Nordisk.
– Lige nu er der alfabetsuppe på grund af de mange organisationer, som hver især har deres bud på, hvordan man måler bæredygtighed, siger hun.
Alligevel er hun, ligesom Lone Fønns Schrøder overbevist om, at det er det eneste rigtige at tage målinger af bæredygtighed alvorligt.
– For mig er pointen med at tale om ESG, at vi skal forstå, hvilken viden der er nødvendig for at træffe de rigtige beslutninger, så vi kan skabe mere bæredygtige organisationer, der bidrager til et mere bæredygtigt samfund, lyder det fra Susanne Stormer.
Forsiden lige nu:

Det driver mig at forme fremtidens bæredygtige valg
De unge, der bærer bæredygtighed: Mathilde Husted arbejder med materialeproducenter om at leve op krav til om dokumentation i byggebranchen

Danske topledere bedømmer egen indsats for bæredygtighed som middelmådig
Stort potentiale for at løfte bæredygtighedsarbejde. Både hos bestyrelserne og i virksomhedernes dagligdag, viser ny analyse fra VL-grupperne.

Watts kan hjælpe med at spare watt i kilovis
I kølvandet på de stigende energiprisen har det det Andel-ejede selskab bag app’en Watts oplevet markant stigende interesse.
Seneste artikler:

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.

Tommy Ahlers en af tre nye bestyrelsesmedlemmer i Concito
Den grønne tænketank byder tre nye bestyrelsesmedlemmer velkommen og siger samtidig farvel til andre tre, heriblandt Anders Eldrup.

Connie Hedegaard med i priskomite
Den tidligere EU-kommissær slutter sig til navne som Kristian Jensen, Torben Möger Pedersen og Le Gammeltoft.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
