Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Aquaporin holder stoledans på direktionsgangen

Udpeger ny CEO få måneder efter børsnoteringen – men den gamle smutter ikke.

Matt Boczkowski (t.v.) er udpeget som ny CEO for Aquaporin. Han erstatter Peter Holme Jensen, der her ses rette på den nye topchefs slips. Foto: Aquaporin

I sommer gik den danske vandforskningsvirksomhed Aquaporin på børsen.

Og kun et halvt år efter meddeler selskabet i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal, at de har valgt at rykke rundt på titelskiltene på direktionsgangen – ny CEO er fundet internt, mens den nuværende Peter Holme Jensen ikke forlader virksomheden.

I stedet skal Peter Holme Jensen, der også er selskabets stifter, være innovationschef eller CIO, fra 1. januar.

Topchefen fundet internt

Den nye topchef bliver Matt Boczkowski, der indtil nu har siddet som CCO og viceadministrerende direktør for Aquaporin.

– Peter Holme Jensen har haft en klar vision fra begyndelsen, og jeg er overbevist om, at Matt Boczkowski er den ideelle nye administrerende direktør til at fortsætte med at gøre denne vision til virkelighed og tage Aquaporin til næste niveau, lyder det i en pressemeddelelse fra bestyrelsesformand Niels Heering. 

Han tilføjer:

– Jeg er utrolig glad for, at Peter Holme Jensen vil fortsætte som Chief Innovation Officer og fortsætte med at tilføje værdi til Aquaporins forretning og kultur.

Et ikke så overraskende skift

Udover at skulle være CIO, skal den afgående topchef også have det fremtidige ansvar for virksomhedens Deep Tech-afdeling og Open Innovation, fremgår det af meddelelsen.

Peter Holme Jensen blev i sommer udpeget af daværende forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til at være medlem af Innovationsfonden.

Læs også: Innovationsfonden tilføjer grøn insider til bestyrelsen

I den forbindelse sagde den danske forsker og forretningsmand til Sustain Reports søstermedie Science Report, at innovation er et hjertebarn for ham.

– Innovation og forskning er det område, som interesser mig mest, sagde Peter Holme Jensen.

En hård start på børsen

Stoledansen meldes ud i forbindelse med virksomhedens regnskab for tredje kvartal, der har været hårdt presset af en forsyningskæde, der har været ramt af covid-19-udfordringer.

Aquaporin sænkede derfor sine forventninger til helårets omsætning til 6-10 millioner kroner, fra tidligere 15-20 millioner.

Dog påpeger bestyrelsesformanden, at ordrebogen i fjerde kvartal har været stærk, og at han derfor er fortrøstningsfuld.

Læs også: Bæredygtige byer kræver viden om, hvad der sker under vandoverfladen

– På trods af Corona-udfordringerne har vi nu fået bevist, at der er et kommercielt potentiale i vores banebrydende udvikling af vandrensning, siger Niels Heering.

Han tilføjer:

– Men vi står også over for udfordringer i forsyningskæden, der kan forsinke nogle forsendelser ud af fjerde kvartal og er vidne til en længere end forventet beslutningsproces om nogle muligheder med høj sandsynlighed.

Vandrensningsselskabet blev børsnoteret på Nasdaq i København 28. juni til en udbudskurs på 173 kroner. I løbet af første handelsdag faldt kursen 7,5 procent. Siden noteringen har kursen været stødt faldende, og handles på regnskabsdagen til kurs 126.

Kort om Aquaporin
– Vandrensningsselskab stiftet af Peter Holme Jensen i 2005.
– Børsnoteret 28. juni 2021 til kurs 173 på Nasdaq Copenhagen.
– Teknologien er baseret på et protein af samme navn som firmaet.
– Proteinet, aquaporin, findes i alle levende celler, og kendes blandt andet fra funktionen af vores nyrer.
– Aquaporins teknologi kan fremstille proteinet og påføre det på membraner, der kan bruges til at rense vand til både drikkevand og industri.
Kilde: Aquaporin

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.