Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Amy Byrick skal styrke bæredygtig vækst i Novozymes

Med ny direktør får Novozymes kønsbalance i topledelsen.

Foto: iStock

Til april tiltræder Amy Byrick til stillingen som ‘Vice President of Strategy and Business Transformation’ i Novozymes.

Hun indtræder samtidig i enzymproducentens koncerndirektionen under ledelse af CEO Ester Baiget, fremgår det af en pressemeddelelse.

Dermed har Novozymes pt lige mange mandlige og kvindelige direktører i topledelsen. Det er noget af et særsyn i dansk erhvervsliv.

Mens andelen af kvindelige ledere i den offentlige sektor er på knap 44 procent, er kun 19 procent af lederne i den private sektor kvinder. Den andel tæller både mellemledere, ledere og øverste ledere. Siden 2010 kun har den kun rykket sig fire procentpoint, viser en analyse fra regeringen, ifølge Berlingske.

Amy Byrick overtager stillingen fra Thomas Videbæk, som midlertidigt har været direktør for området. Han varetager fortsat det øverste ansvar for People, Sustainability & Brand i direktionen, men fratræder når en afløser er fundet, fremgår det af meddelelsen.

Amy Byrick kommer til fra en stilling i Dupont Nutrition and Bionsciences, hvor hun har stået i spidsen for den globale føde- og drikkevarerforretning.

Hun konmer ifølge en pressemeddelelse med en solid strategisk og kommerciel “track-record” og med den følger høje forventninger fra CEO Ester Baiget.

– Hendes evner bliver afgørende i vores kollektive indsat for at blive en mere kundefokuseret virksomhed med bedre kommercielle muligheder og en porteføljediversificering, der driver højere, bæredygtig vækst. Jeg er overbevist om, at Amy er den rigtige person til at fremme vores strategi og transformere vores forretning for morgendagens verden, siger hun i en pressemeddelelse.

Amy Byrick har både canadisk og fransk nationalitet, men bor i Danmark. Hun ser frem til at blive en del af Novozymes.

– Jeg glæder mig meget til at blive en del af Novozymes. Virksomhedens unikke evner og teknologi og dets ambition om at muliggøre bæredygtige løsninger for at imødekomme de stigende globale behov er noget, som jeg finder uhyre inspirerende, siger hun i meddelelsen.

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.