Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

A.P. Møller-CEO glæder sig til at få Henrik Poulsen ombord

Ørsted-topchefen skal hjælpe A.P. Møller Holding med investeringer i bæredygtighed.

CEO for Ørsted Henrik Poulsen. Foto: Ørsted/Presse

Henrik Poulsen, afgående chef for Ørsted, tiltræder som Senior Advisor i A.P. Møller Holding og bliver medlem af virksomhedens investeringskomité, oplyser selskaber, som er moderselskab for bl.a. A.P. Møller-Mærsk, i en pressemeddelelse.

I den rolle skal han hjælpe med at opkøbe og udvikle etablerede virksomheder, der både repræsenterer langsigtet vækst og bidrager positivt til samfundet, som led i en fornyelse af A.P. Møller Gruppen.

Konkret skal Henrik Poulsen som bistå A.P. Møller Holding med nye investeringer i virksomheder, der fokuserer på omstilling til et mere bæredygtigt samfund.

Valget af Henrik Poulsen skyldes blandt andet hans evne til at udvikle selskaber, siger Robert M. Uggla, CEO i A.P. Møller Holding, formentlig med henvisning til, at Ørsteds markedsværdi under Poulsens ledelse er blevet to gange større end A.P. Møller Mærsks, ifølge Euroinvestor.

– Jeg ser med glæde frem til, at Henrik bliver en del af vores team. A.P. Møller Holding ønsker at være en engageret ejer, der kombinerer samfundsudvikling og stærke værdier med langsigtet finansiel værdiskabelse. Henrik er en fantastisk leder og hans erfaring med at udvikle selskaber bliver meget værdifuld for vores Gruppe, siger Mærsk-arvingen Robert M. Uggla i meddelelsen.

Også Henrik Poulsen ser frem til at påbegynde sin nye stilling.

– Jeg er meget glad for at blive en del af A.P. Møller Holding som Senior Advisor og blive en del af A.P. Møller Holdings fokus på at udvikle virksomheder, der skaber lønsom, langsigtet vækst og samtidig bidrager med løsninger til en bæredygtig udvikling af samfundet. Efter 8 år med fokus på grøn energi er jeg glad for muligheden for også at komme til at arbejde med investeringer inden for andre områder og blive en del af A.P. Møller Gruppens porteføljefornyelse, der bygger på en unik industriel styrke og dybt forankrede værdier.

Den nye stilling kan måske være første skridt på vejen til endnu mere indflydelse, vurderer headhunter John Lohff, stifter og partner i Lohff Management Consultants:

– Det er godt tænkt fra både Mærsk-familien og fra Henrik Poulsen selv. Begge parter får mulighed for at se hinanden an i en slags “prøverum” med henblik på at få afklaret, om der senere kan være en større og vigtigere rolle for Henrik Poulsen at spille i gruppen, siger John Lohff til Børsen.

Da meddelelsen om Henrik Poulsens afgang fra Ørsted ved årsskiftet blev meldt ud i juni, havde Henrik Poulsen endnu ingen planer i skuffen om, hvad han så skulle. Ud over den store værdiskabelse han har været øverste ansvarlige for i Ørsted, er selskabet desuden udnævnt til verdens mest bæredygtige ifølge Corporate Knights, ligesom han i den seneste CEO Superbrand-undersøgelse lå i top med det mest ‘bæredygtige brand’.

A.P. Møller Gruppen investerer i virksomheder som A.P. Møller – Mærsk, Danske Bank, Maersk Drilling, Maersk Tankers, Maersk Product Tankers, KK Wind Solutions og A.P. Møller Capital. A.P. Møller Holding er gruppens moderselskab.

Henrik Poulsen tiltræder 1. februar 2021.

OM HENRIK POULSEN
Cand.merc. i finansiering fra Handelshøjskolen Aarhus. Siden 2012 CEO for Ørsted A/S. Før det var Henrik Poulsen CEO og Koncernchef for TDC A/S, Operating Executive i Capstone/KKR og har haft flere ledende positioner i LEGO.

Henrik Poulsen er i dag bestyrelsesmedlem i ISS A/S (næstformand og medlem af Revisionskomiteen), Kinnevik AB (næstformand og medlem af Revisionskomiteen) og Bertelsmann SE & Co. KGaA 2

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.