Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

5 sustainability-folk: Det tror vi bliver de største tendenser i år

Vinderne af vores konkurrence på LinkedIn er fundet. Se hvad de tror, og håber, vil ske.

Thomas Johansen
Få her en række konkrete ideer og spørgsmål til, hvordan I kan tage de første skridt i en ny og bedre retning, skriver forfatterne til ny bog om bæredygtige organisationer. Foto: iStock

Hvad er dit bud på, hvad der bliver den vigtigste bæredygtighedstendens i år? Sådan lød spørgsmålet på Sustain Reports LinkedIn-side (som du selvfølgelig bør følge:) for nylig.

Gevinsten til de fem vindere var et eksemplar af den netop udkomne bog ‘Forretning for Fremtiden’, som er forfattet af Erik Johnson og Kristoffer Nilaus Tarp. Den giver blandt andet et bud på de syv kompetencer bæredygtige virksomheder har brug for.

Forudsigelserne fra de fem vindere spænder over mere fokus på sociale forhold til bæredygtige investeringer. Deres forskellige bud siger noget om, hvor meget der er på tallerkenen for sustainability-professionelle (også) i 2021.

Damun Mostofi, selvstændig rådgiver om bæredygtighed og forretningsudvikling
1. Den store trend blandt privatsektoren bliver nok EU Taxonomy
2. Jeg tror fortsat der vil være et ensporet fokus på CO2 reduktion og klimakompensation (desværre)
3. Flere SMV’er kommer til at arbejde mere med outside-in approach (mit håb)

Sofie Amalie Bodenhoff, MSc student, Economics
– Mit håb er, at der efter et år med COVID-19, Metoo og BlackLivesMatter, kommer et øget fokus på vigtigheden af at pleje det mentale helbred på arbejdspladser og uddannelseinstitutioner osv.

– Ligeledes, at der kommer et øget fokus på socialområdet herunder vigtigheden af rapportering og dokumentation, som er afgørende for et bæredygtigt samfund, og for at optimere afkastet af sociale investeringer. Et samarbejde på tværs af brancher er nødvendigt for at opnå dette.

Alexander Juul Kirketerp-Dalsgaard, Customer Advisor, AP Pension
– Som udgangspunkt bliver det store højdepunkt i 2021, EU Taxonomy system for bæredygtige investeringer.

– Dertil tror jeg vi vil se større systematiske ændringer i flere industrier, som også giver nye forretningsmuligheder, så som Carlsbergs fustage/møbel strategi.

Louise Kofod Thomsen, selvstændig bæredygtighedskonsulent
– Vi kommer til et se et langt større fokus på den sociale del af bæredygtighedsagendaen herunder temaer som sundhed, mindre ulighed, ligestilling, uddannelse mm. Temaer som har været i skyggen af den grønne (klimamæssige) dagsorden i 2020, men som er altafgørende for at nå alle FNs Verdensmål.

– Vi kommer til at se langt flere initiativer og politikker der skal adressere de sociale parametre og strategier, der dækker hele bæredygtighedsagendaen med et 360 graders perspektiv på bæredygtighed.

Frederik van Deurs, CEO Green Innovation Group
– Temaet bliver helt klart Equity & Equality.

– Min store kæphest er at vi burde dedikere vores opmærksomhed på regeneration – men det tror jeg ikke det brede samfund er klar nok til. Snarere vil vi i 2021 se efterskælv og -dønningerne af BLM og hashtag #metoo, der så småt begynder at blive til konkrete forretningsinitiativer og processer.

– En runner-up vil være biodiversitet, men ingen har endnu rigtigt knækket koden til at gøre det til god forretning i en bred og applicerbar kontekst.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.