Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Danmarks Idrætsforbund: Greenwashing-regler gælder ikke for os

GREENWASHING. Det var Royal Run-sekretariatet i Danmarks Idrætsforbund som selv fandt på at kalde akryl-medaljer for bæredygtige. De mener ikke, at de er forpligtet af Forbrugerombudsmandens guide.

Sådan ser den ud. Akryl-medaljern til Royal Run, som Danmarks Idrætsforbund og kongehuset, mener man kan kalde bæredygtig. Screendump fra Instagram.

Det er sekretariatet i Royal Run, som er en del af Danmarks Idrætsforbund (DIF), der selv har påhæftet betegnelsen ‘bæredygtig’ på de akryl-medaljer, der bliver uddelt til deltagerne i det årlige løbe-event.

Efter først at have tilkendegivet, at man ville nedtone brugen af bæredygtighedsbegrebet, forsvarer DIF sig nu med, at de ikke sælger medaljerne, og dermed er de ikke omfattet af Forbrugerombudsmandens regler. Når man har et produkt, som er mindre klimabelastende end tidligere, kan man kalde det bæredygtigt, mener DIF.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: