Indlægget er skrevet af Helle Iversen, som er selvstændig med virksomheden Mindful at Work. Hun arbejder for at skabe Danmarks bedste arbejdspladser med mere arbejdsglæde og mindre stress via mindfulness.
”Min chef har sagt at jeg skal skrue ambitionsniveauet ned de næste tre uger. Hun siger, at jeg ikke både kan arbejde 100% og undervise en fra 0. klasse og en fra 1. klasse imens.”
Med forlængelsen af de seneste corona-restriktioner til 7. februar sidder der lige nu tusindvis af forældre derhjemme.
Før coronaen havde de fleste medarbejdere allerede et hektisk liv og ”elastikken” var strakt godt ud
Jeg skrev et indlæg om, hvordan man skaber et bæredygtigt arbejdsliv, som gik viralt på LinkedIn. Men hvorfor egentlig det? Mit gæt er, at det skyldes, at det handler om noget, som mange af os kan nikke genkendende til.
Lige nu sidder der tusindvis af forældre derhjemme og vi skal forsøge at jonglere et arbejdsliv, samtidig med at vi skal agere tålmodige hjemmeskole lærere.
Hovedet spinner rundt, vi har svært ved at koncentrere os og tiden slår overhovedet ikke til. Hvis du har siddet derhjemme og forsøgt at koncentrere dig om en arbejdsopgave og du hvert 5. minut bliver afbrudt af et et ”moaaar eller faaar kan du ikke lige hjælpe mig med…”, så ved du godt hvad jeg taler om.
Derfor har vi brug for nærværende chefer der ser, hvilken situation mange forældre står i lige nu. Før coronaen havde de fleste medarbejdere allerede et hektisk liv og ”elastikken” var strakt godt ud.
Det handler lige så meget om vores egen indre chef, som må sænke ambitionsniveauet
Nu er der kommet ekstra pres på og det er med risiko for at elastikken springer, hvis vi ikke passer på os selv og hinanden. Så vi har behov for at sætte ambitionsniveauet ned lige nu, fordi vi kan ikke nå det vi plejer. Og selvom vi har mega-travlt, så må vi ikke glemme de sunde pauser, det er nemlig dem der giver os energi til at klare os igennem.
Men det her handler ikke kun om de eksterne chefer det handler lige så meget om vores egen indre chef, som må sænke ambitionsniveauet, så vi er bæredygtige medarbejdere på den lange bane. Vi vil jo alle sammen gerne gøre det godt, men vi kan ikke magte det vi plejer. Så vi skal være gode ved os selv og så må vi godt springe over hvor gærdet er lavest.
“Min chef siger også, at når det hele bliver lidt for meget, så er det ok at bruge ‘verdens bedste babysitter'”
Så hvad er det, vi har brug for, at vores chef siger, hvad end der er tale om chefen på vores arbejdsplads eller vores egen indre chef? Mine bud lyder sådan her:
”Min chef siger også, at jeg skal tage gode pauser, fordi det kræver mentalt overskud at arbejde hjemme og passe børn. Hun har foreslået, at jeg ”tager iltmasken på” hver tirsdag kl. 12 og går til ”Mindfulness i Frokostpausen”, fordi de 15 minutter online giver ro og energi til resten af dagen.
Min chef siger også, at når det hele bliver lidt for meget, så er det ok at bruge ”verdens bedste babysitter” uden at få dårlig samvittighed. Lidt ekstra skærmtid, skader ikke. Hun synes også at jeg skal lave lidt mere hjemmebragt mad. Det smager så dejligt på tidskontoen.
Endelig siger min chef også, at jeg skal prøve at nyde tiden derhjemme sammen med mine børn, arbejdet løber ingen vegne og jeg skal jo nok komme efter det igen. Tak chef.
NB: Jeg er selvstændig, så chefen er MIG. Hvad siger din (indre) chef mon til dig i denne tid?
Under den første corona-nedlukning startede Mindful at Work et nyt gratis initiativ kaldet ”Mindfulness i Frokostpausen”. Det er 15 minutters online mindfulness hver tirsdag kl. 12.00, som ledere og medarbejdere fra hele landet deltager i. Se mere her.
LÆS OGSÅ: Sådan bevarer du optimismen som sustainability-ansvarlig
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
