Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Debat

Fremtidens bæredygtige aktivister kommer til investeringsverdenen

Varan Pathmanathan er CEO og stifter af investeringsapp'en MakeImpact. Foto: Presse

Det, vi ser på aktiemarkedet lige nu er noget vi IKKE skal glemme! Vi skal kigge på hvad der sker, så skal vi forstå det og dernæst kan vi lære af det! Det jeg snakker om er selvfølgelig sagen omkring #GameStop. Alle snakker om det, og alle ville ønske de havde lyttet til de unge på Reddit for 1,5 måned siden.

Der er specielt to ting som jeg mener vi skal lægge mærke til når vi snakker om GameStop sagen. Det første er at den nye generation af private investorer har fået en stemme!

Bare fordi det ikke er os der sidder på pengene, så har vi FAKTISK også noget at skulle have sagt

Jeg vil godt indrømme at jeg ikke selv er en del af the “Wall Street Bets” Reddit community, men jeg deler deres mentalitet omkring at gå op imod status quo og råbe så højt vi kan. Bare fordi det ikke er os der sidder på pengene, så har vi FAKTISK også noget at skulle have sagt.

Fordi det der skete med GameStop, kan bestemt også ske inden for området med bæredygtige investeringer.

Forestil jer, at vi om nogle år ser nogle af de store børsnoterede selskaber, som slår sig op på at være bæredygtige i en grad, så det ligner Greenwashing eller hvad jeg også i SDG’ernes tegn kalder #rainbowwashing. Den nuværende Greta-bevægelse er på det tidspunkt blevet ældre og har fået penge mellem hænderne til at rent faktisk kunne gøre en forskel.

Hvis de slår sig op på at være bæredygtige, skal de virkelig også mene det – de skal kunne walk the talk!

De går så sammen på samme måde som de private GameStop investorer gjorde, og ønsker at “shorte” disse “bæredygtige” virksomheder eller køber op i virksomhederne og står på generalforsamlingerne og dermed kan have magten, fordi de sammen løfter i flok via andre lignende impact communities 🤝🌎 – vi ser netop denne store interesse hos os og lancerer meget snart en løsning som kan supportere denne form for aktivisme. (Læs Reddit for Impact Investing).

LÆS OGSÅ: PensionDanmark CEO: Du får snavs på hænderne, hvis du vil flytte på verden

Mon ikke dette vil være et wake-up call til disse virksomheder og en klar besked om, at hvis de slår sig op på at være bæredygtige, skal de virkelig også mene det – de skal kunne walk the talk! 👀

En ting er i hvert fald sikkert: Unge private investorer har en større og mere magtfuld stemme end vi måske var klar over. De kommer til fremadrettet at gøre en forskel ud fra idéen med “vote with your money”. #thinklikegreta 🚀🚀

Vi skal på ingen måde se hvad der er sket her som en trussel. Tværtimod!

Noget andet jeg synes vi skal lægge mærke til er, at mange af de investeringsplatforme som skulle være heltene, der gav de private investorer en stemme, nu reelt viser hvad der ligger bag facaden, for det vi ser er ren og skær mangel på transparens! En platform som Robinhood vælger at blokere salg af Gamestop aktier givetvis grundet pres fra toppen. Det er for dårligt og det skal der laves om på!

Vi skal på ingen måde se hvad der er sket her som en trussel. Tværtimod! For når der er nogen der råber højt på den måde, som de unge GameStop investorer gjorde og de unge bæredygtige investorer kommer til at gøre i fremtiden, så er det måske fordi de rent faktisk har noget på hjerte – så skal vi da stoppe op og lytte til hvad de har at sige?

Put your money where your heart is!

LÆS OGSÅ: “Nogle bæredygtige fonde investerer også i fossile brændsler”

The product must be delivered within working hours. viagra online We can settle any property in WA.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.