De seneste år har jeg beskæftiget mig med børsnoterede virksomheder, læst stolpe op og ned af utallige CSR-rapporter – nogle bedre end andre, men de har hver én ting til fælles: DE MANGLER NÆRHED ❣
På mange områder er det som om at CSR / ESG / ansvarlighedsagendaen stadig er en “tick-box exercise” med et par verdensmål på toppen.
Vi mangler de ægte historier – dem der engagerer og influerer, dem som får os til at mærke virksomhedens indre ’purpose’, og som gør, at vi kan relatere os til virksomhedens bæredygtige arbejde 🌱
I make!mpacts arbejde og utallige snakke med den unge generation, oplever vi, at unge efterspørger mere end blot et skriv i en CSR rapport 📄 – det viser sig faktisk, at de slet ikke orker at downloade den og begynde at læse de mange sider.
De unge vil have hyppigere og kortere updates fra virksomhedens ledelse, transparent og ufiltreret indhold, der viser virksomheds aktuelle bæredygtige arbejde – og også gerne dens uperfekthed!
P for Purpose
Foto: Brett Jordan/Unsplash
Det er lidt som i Løvens Hule 🦁, når Jesper Buch siger, at han ’investerer i mennesker’💸👫 – det samme gør den unge generation 🧑🎤👨🎤!
De kigger ikke kun på virksomheds produkt og deres profit – men dets Purpose – altså hvad der ligger bag .
Fokusset på bæredygtighed er i øvrigt ikke kun en tendens, man ser hos de unge – flere og flere investorer lægger vægt på bæredygtighed, når de skal vælge, hvor de skal lægge deres penge. En opinionsundersøgelse fra Finans Danmark viser dertil, at coronakrisen 🦠har øget investorernes opmærksomhed på bæredygtighed på tværs af alder.
Alligevel er alt for mange virksomheder alt for dårlige til at involvere investorerne og omverdenen i deres bæredygtighedsrejse.
Derfor er mit opråb 🗣til især de børsnoterede selskaber at komme ud af komfortzonen – vær åben og ærlig omkring jeres visioner og tanker omkring jeres bæredygtighedsdagsorden. Kommuniker hyppigt ⌚ omkring resultater, udfordringer og tør at italesætte eventuelle nederlag.
Vi skal ikke være perfekte, før vi må udtale os omkring bæredygtighed. Drømme og visioner skal også kommunikeres – og så længe virksomheder er åbne og ærlige, er investorerne også mere tilbøjelige til at være tolerante og realistiske i forhold til forventninger.
Pas på med greenhushing!
Foto: Jason Rosewell/Unsplash
Jeg ved godt, at det måske kan være svært som børsnoteret virksomhed at stå med de traditionelle investorer på den ene side, som skriger 🗣 på profit 💰, og vil have at virksomheden bruger deres tid på at skabe et godt udbytte – mens den nye generation af investorer, på den anden side, skriger efter nærvær, autencitet og visionære tanker.
I frygt for at ikke efterleve begge sider må vi dog for guds skyld ikke ende i det såkaldte ’greenhushing’ – en strategi, hvor virksomheder bevidst ikke kommunikerer deres bæredygtige aktiviteter ud til offentligheden.
Men hvorfor vælger nogen den strategi, hvis man faktisk gør noget godt? For mange børsnoterede virksomheder 🏢 bunder det i en trussel om at blive anklaget for ’greenwashing’, og de er bange for at blive hængt ud for ikke at gøre nok, ikke være bæredygtige nok, ikke være grønne nok.
Dertil kommer frygten for, om for meget bæredygtig kommunikation kan få de traditionelle investorer til at tænke, at virksomheden burde prioritere sin tid anderledes – de vil se indtægter og overskud, ikke bæredygtighedskampagner.
I make!mpact tror vi på, at virksomheder, som IKKE formår at fortælle historien om deres bæredygtige arbejde, taber på den lange bane 🤦♀️🤦♂️!
At turde kommunikere den bæredygtige indsats
Foto: Jakob Owens/Unsplash
Millennials & Generation Z 🧑🎤👨🎤 – fremtidens investorer – kræver et helt andet værdigrundlag fra de virksomheder, som de vil investerer i (og som de vil arbejde for!). Det er derfor også min klare overbevisning, at virksomheders fremtidige profit og rentabilitet i høj grad kommer til at være påvirket af, om de tør prioritere og kommunikere deres bæredygtige indsats!
Netop derfor har vi gjort det til vores mission hos make!mpact at hjælpe særligt de små og mellemstore børsnoterede danske virksomheder med at komme tættere på den nye generation af investorer med åben og ærlig kommunikationen 📣 på det rette sted 📱.
Bæredygtighed er ikke en trend men et vilkår for fremtidens virksomheders eksistensgrundlag, hvis du spørger mig 🕺.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
