Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Slut med kamp om opladning: Viggo opstiller lynladere til elbilister i København og Aarhus

Flere elbiler i Danmark betyder også flere, der kæmper om ladestanderne. Derfor opstiller Danmarks grønne taxiselskab, Viggo, nu otte af markedets hurtigste ladere. Ladere med i alt 16 udtag à 150 kW på tre lokationer i København og Aarhus. Det svarer til at en Tesla Model 3, der før var halvanden time om at oplade til 80%, nu kan blive ladet 80% op på en lille halv time.

Projektet udføres i samarbejde med Merkur Andelskasse, energiselskabet AURA Energi og ladeoperatøren Spirii. Derudover har Vejdirektoratet støttet op om projektet og tildelt op mod 3,19 millioner kr. i løbet af 2021. Partnerskabet mellem de fire virksomheder og Vejdirektoratet er et godt eksempel på, hvordan de private aktører kan hjælpe med at realisere regeringens mål om en grønnere fremtid.

Torben Fog, COO og medstifter af Spirii siger: ”Der er jo et stærkt politisk fokus på netop den grønne transport i byerne, og vi er stolte af med denne indsats at kunne levere de helt rigtige og fremtidssikrede ladeløsninger, der understøtter en mere bæredygtig udvikling i byerne.”

Sammenlignet med kørsel af fossildrevne biler forventer Viggo gennem salget af strøm at bidrage til en CO2-besparelse på over 1.000 ton i løbet af 2021.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.