Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Pensionskasser i grønt milliardsamarbejde

Tre af Danmarks største pensionskasser går nu sammen om at sende milliarder i retning af bæredygtig energi og infrastruktur. AkademikerPension træder ind som investor i PKA og PenSams investeringssamarbejde AIP Management og skyder 2,5 milliarder kroner i AIP’s seneste fond, AIP Infrastructure II.

Det skriver PKA i en pressemeddelelse.

I alt kommer fonden til at råde over 30 milliarder kroner, som primært bliver investeret i langsigtede og klimavenlige projekter. Det er eksempelvis solcelle- og vindmølleparker samt projekter inden for infrastruktur, som bidrager positivt til samfundsudviklingen.

– Det her er lige den type samarbejde, vi ønsker. Vi forventer et godt afkast, og ved at gå sammen med dygtige samarbejdspartnere mindsker vi omkostningerne. Samtidig bliver det ansvarlige og klimavenlige investeringer. Så vores motto om, at afkast og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, rimer fuldstændig på det her samarbejde, siger administrerende direktør i AkademikerPension, Jens Munch Holst.

Investeringen på 2,5 milliarder kroner er kun begyndelsen. Jens Munch Holst forventer, at investeringen fra AkademikerPension kommer op i nærheden af mindst 10 milliarder kroner i år 2030.

AIP blev etableret af PKA i 2012 til at forvalte pensionskassens unoterede investeringer i blandt andet infrastruktur. I 2018 blev PenSam en del af samarbejdet, og i dag er den norske finansielle sværvægter Storebrand også en del af investor- og ejerkredsen.

Hos de eksisterende investorer glæder man sig over at få AkademikerPension med på vognen som investor i den nye fond.

– Som oprindelig stifter af AIP er vi glade for at kunne byde endnu en ambitiøs investor ind i kredsen, som vi deler klare værdier og ambitioner med. Sammen kommer vi til at stå endnu stærkere, når vi – med hjælp fra det dygtige team i AIP – skal finde og udvælge de mest attraktive infrastruktur-investeringer til gavn for både vores medlemmers opsparinger, klimaet og samfundet, siger administrerende direktør i PKA Jon Johnsen.

– Ved at byde velkommen til en ny stor investor, som deler vores mission om at omstille porteføljen i en grønnere og mere fremtidssikret retning, kommer vi til at kunne skrue endnu mere op for vores fælles impact-investeringer og samtidig styrke vores muligheder for at presse omkostningerne i bund ved netop at indgå i kloge samarbejder som dette til gavn for alle vores medlemmer, siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.

AIP har til dato investeret mere end 30 milliarder kroner i 20 forskellige aktiver herunder seks europæiske havvindmølleparker, tre vindmølleparker på land i henholdsvis Sverige og USA samt fire store solcelleparker i Californien og Texas. De eksisterende investeringer leverer grøn strøm til hvad der svarer til 2,2 millioner husstandes forbrug og sparer mere end tre millioner ton CO2 om året.

AkademikerPension bliver en del af AIP’s seneste fond, AIP Infrastructure II, der kommer til at forvalte cirka 30 milliarder kroner, som skal investeres over de kommende 3 år.

– Vi er glade for at kunne byde endnu en stærk dansk investor velkommen i AIP-familien. AkademikerPensions markante tilsagn til vores seneste fond er en tillidserklæring til AIP-teamet og den fokuserede strategi, vi har fulgt de seneste 9 år. Med AkademikerPension ombord er vores seneste fond på fuld kapacitet, og vi er klar til at investere i endnu flere aktiver til gavn for investorerne, og den grønne omstilling, siger Kasper Hansen, Managing Partner i AIP.

Forsiden lige nu:

Veteran i kamp mod skattely roser både revisorer og britisk regering

Europæiske lovgivere, investorer og virksomheder går foran i kampen mod skattely. Sustain Report mødte Paul Monaghan, medstifter af Fair Tax Foundation, som roser både de største revisionsfirmaer og den britiske regering for deres 180 grader vending.

Seneste artikler:

Bæredygtighedsforsker modtager prestigefuld ingeniørpris

Professor Anette Kolmos fra Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet får stor anerkendelse for sin indsats for ingeniøruddannelserne af Den Europæiske Forening for Ingeniøruddannelser i Europa (SEFI).

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.