Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Her er vinderne af Index Award 2019

Årets Index Award fandt sted i København den 6. september 2019. Index prisen anerkender og tildeler designprojekter, der adresserer vores største klimaudfordringer og bruger designtænkning til at redde verden.

Index Award deler projekter op i fem kategorier: Body, Community, Home, Play & Learning og Work, hvor hver vinder modtager en pris til en værdi af € 100.000. Index Awards hovedsponsor er Erhvervsministeriet.

”Lige nu står verden ansigt til ansigt med en række globale udfordringer. Heldigvis har vi magten til at forme en mere retfærdig fremtid for alle. I aften fejrede vi 42 projekters opfindsomhed, der giver optimisme og håb, og vi bifalder dem alle. Årets fem vindere viser et reelt moonshot-potentiale, når det kommer til at løse nogle af vores største globale udfordringer. De skaber forandring her og nu og bringer os nærmere på en bedre fremtid. “Design to improve life” er ikke bare et motto eller en fængende tagline – det er en opfordring til handling,” siger Liza Chong, administrerende direktør for Index projektet.

Ved prisuddelingen, som H.K.H Kronprinsesse Mary og næsten 800 gæster deltog ved i København tidligere i aften, blev vinderne af Index Award 2019 annonceret:

Vinder af BODY kategori er Projekt Coelicolor, Faber Futures – Storbritannien

Vinder af  COMMUNITY kategori, Solar Foods – Finland

Vinder af HOME kategori, Marsha, AI SpaceFactory – USA

Vinder af PLAY & LEARNING kategori, XBOX Adaptive Controller, Microsoft – USA

Vinder af WORK kategori, Pisces, SafetyNet Technologies – Storbritannien

Vinder af People’s Choice Award 2019, Thumy, Renata Souza Luque – Mexico

The Index Project blev grundlagt i 2001 og drives og finansieres delvis af det danske erhvervsministerium som en uafhængig organisation. Formålet med The Index Project er at finde og facilitere udviklingen af konkrete designløsninger fra hele verden for at løse presserende globale udfordringer; tildeling og investering i design til forbedring af livet gennem The Index Award og Design to Improve Life Fund.

The Index Award er verdens første og største internationale pris for bæredygtig design, der bringer de bedste ideer til live og frem til praksis. Deltagere fra hele verden kan deltage gennem den gratis open source-platform. Siden 2005 er 3,5 millioner EUR blevet uddelt af det internationale dommerpanel. Fonden blev indledt i 2017 for at tilskynde finalisterne i Index Award til at nå deres fulde potentiale. De investerede får seed og venturekapital til at udvikle livsforbedrende designløsninger. Kapitalen til fonden kommer fra både danske og internationale investorer, der forpligter sig til investeringen i en periode på 10 år.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Bæredygtighedsforsker modtager prestigefuld ingeniørpris

Professor Anette Kolmos fra Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet får stor anerkendelse for sin indsats for ingeniøruddannelserne af Den Europæiske Forening for Ingeniøruddannelser i Europa (SEFI).


Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.