Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

DTU-studerendes solenergihus skal opføres i Kina

Verdens største studenterkonkurrence, Solar Decathlon, har udtaget DTU-studerendes projekt til dyst om at være det mest energieffektive og veldesignede solenergihus.

Aurora er navnet på det solenergihus, der er blandt de 15 projekter, som har kvalificeret sig til Solar Decathlon China i 2021 i Beijing.

Aurora er designet og udviklet på DTU og skal opføres af en gruppe på 30-40 studerende. De studerende arbejder med et koncept for et hus, der ud over at være opvarmet med solenergi, udnytter den seneste viden om blandt andet cirkulært byggeri, bæredygtighed, sundt indeklima og integration af smart teknologi.

Lektor på DTU Byg Christian Rønne, som leder kurserne i DTU´s Solar Decathlon-projekt udtaler: “Aurora er en chance for at prøve nye elementer af. Og det gælder alt, fra den bæredygtige hamp-isolering, som vi benytter, til nye bud på bæredygtige danske møbler og præsentation af nye elementer med at dyrke planter i byerne, urban gardening, som en integreret del af konceptet.”

Finalerne i Solar Decathlon afholdes i oktober 2021, og husene skal i 2022 anvendes som gæsteboliger ved Vinter-OL i Kina. Alt imens forskere vil følge husene i en driftsfase og evaluere kvaliteten af de enkelte løsninger.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Bæredygtighedsforsker modtager prestigefuld ingeniørpris

Professor Anette Kolmos fra Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet får stor anerkendelse for sin indsats for ingeniøruddannelserne af Den Europæiske Forening for Ingeniøruddannelser i Europa (SEFI).


Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.